Skotsk kardinal trekker seg fra Amnesty International i protest mot organisasjonens abortvedtak

 Se også:

Kardinal Keith O'Brien trekker sin støtte til Amnesty International

En skotsk kardinal har gjort kjent at han trekker seg fra Amnesty International i protest mot organisasjonens nye politikk som går ut på å kjempe for avkriminalisering av abort i hele verden.

Kardinal Keith O'Brien av St. Andrews og Edinburg sa at det var med "stor sorg" han forlot en organisasjon som han hadde sluttet seg til som student for mer enn 40 år siden. Han sa at han ikke lenger med god samvittighet var i stand til å støtte menneskerettighetssorganisasjonen etter at den på et møte i midten av august i Mexico vedtok å kjempe for abortrettigheter.

"Den grunnleggende og mest fundamentale av alle menneskerettigheter, nemlig retten til liv, er fastslått i Den universelle menneskerettserklæringen av 1948, som er det dokument som Amnesty International ble grunnlagt på", sa kardinal O'Brien i et brev av 28. august 2007 til John Watson, programdirektør for Amnesty International i Skottland. "Det er sørgelig at Amnesty International nå ser ut til å stille seg i fronten for en kampanje for en universell rett til abort, i strid med den grunnleggende retten til liv." Han la til: "For meg er det et samvittighetsspørsmål som gjør at jeg har besluttet å trekke meg fra Amnesty International. Andre må følge sin egen samvittighet".

CNS - Catholic News Service (30. august 2007)

av Webmaster publisert 30.08.2007, sist endret 30.08.2007 - 14:05