Nederlandsk prest ilegges bot for å vekke naboer med kirkeklokkene

En katolsk prest i Nederland er ilagt bot grunnet forstyrrelse av lokale innbyggere - gjennom å ringe med kirkeklokkene. I et telefonintervju med nyhetsbyrået Catholic News Service forteller p. Harm Schilder fra St. Margaret Mary menighet i sentrum av Tilburg at han har mottatt en offisiell melding om at han er ilagt mer enn $ 27 300 i bot. Han avventer nå en endelig avgjørelse fra bystyret før han vurderer hvorvidt han går rettens vei med saken.

"Disse klokkene er allerede svært små, så det er tåpelig å si at støyen forstyrrer den alminnelige orden", hevder pateren, som daglig ringer inn til første morgenmesse kl. 07.15. "Vi har rett til å ringe med dem - og hvis vi demper dem enda mer, vil ingen høre dem, og da slutter de å ha noe formål."

Michiel Savelsbergh, talsmann for bispedømmet s'Hertogenbosch, uttaler at bispedømmet ikke forstår hendelsen som "en antikatolsk protest, bare et tilfelle av uakseptabelt støynivå." Han benekter at episoden skaper et "sosialt press" mot kirken. "Vi har rådet ham til å finne stillere klokker," uttaler Savelsbergh.

CNS - Catholic News Service (30. august 2007)

av Webmaster publisert 30.08.2007, sist endret 30.08.2007 - 14:18