Paven møter 300 000 ungdommer i Loreto - også norsk deltagelse

Helgen 1.-2. september 2007 reiser Den hellige far til den italienske byen Loreto for å treffe italienske ungdommer, samt en delegasjon fra de øvrige land i Europa - deriblant Norge. Det forventes oppmøte av ca. 300 000 ungdommer. Årets italienske ungdomstreff har fokus på forberedelse til den store Verdensungdomsdagen, som arranageres i Sydney, Australia, neste sommer. Tema for Loreto-samlingen er "som jeg har elsket dere" (Joh 13,34).

Tidligere i år publiserte Vatikanet pavens årlige budskap til verdens ungdommer. Her oppfordrer paven til misjon - fra ungdom til ungdom. "Vær ikke rede for å besvare verdens hat og livsforakt med kjærlighet og for å spre håpet i Kristus", oppfordret da Den hellige far. "Vær ikke redde for å være misjonærer for deres jevnaldrende."

Tanken er at møtet skal være som et torg, fylt av aktiviteter og mulighet for å skape nye relasjoner. Torget skal etableres på Montorso-sletten utenfor Loreto. Lørdag morgen møter ungdommene på torget.

Ungdomsmøtets høydepunkt blir lørdag kveld, når pave Benedikt deltar. Fra klokken 18-20 leder han en bønnevake, hvor han blant annet skal tale og besvare spørsmål fra ungdommen. Stikkordet for samtalen skal være "periferi" - om hvordan Jesus valgte perifierien i Nasaret og om hvordan frelseshistorien ofte utspiller seg i periferien.

Etter bønnevaken blir det ytterligere mulighet til bønn og meditasjon ved åtte ulike stasjoner, som bærer navnet "de åtte fontenene". I tre områder av byen kan ungdommene fra kl 23.00 til kl. 07.00 søndags morgen oppsøke forsoningens sakrament. 200 prester fra hele Italia stiller opp til sjelesorg og åndelig veiledning som forberedelse til skriftemålet. Dessuten skal torget være fylt av sang og musikk.

Søndag feirer paven messe kl. 09.30, og han taler igjen til ungdommene ved Angelusbønnen. Søndag kl. 17.00 skal Den hellige far treffe de troende i Loreto i byens Mariahelligdom.

Også norske ungdommer er representert ved Loreto-møtet, gjennom Kristine Maria Almås og Kristine Gran Stiansen.

Vi vinner samtidig om at det fremdeles er mulig å melde seg på den norske delegasjonen til verdensungdomsdagene i Sydney neste år. Les mer på Norges Unge Katolikkers hjemmeside. Her kan du også lese pavens budskap til verdens ungdommer 2007.

KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) / Vatikanradioen (31. august 2007)

av Webmaster publisert 31.08.2007, sist endret 12.09.2011 - 11:15