Paven offisielt invitert til Peru

 Se også:

Vatikanets statssekretær, som i disse dager deltar i Perus Niende Nasjonale Eukaristiske Kongress i Lima, forteller til Vatikanradioen at pave Benedikt XVI har mottatt invitasjon til å besøke Peru. Kardinal Tarcisio Bertone bekrefter at president Alan Garcia har sendt Den hellige far en offisiell invitasjon til det sør-amerikanske landet.

Kardinal Bertone, som under sitt opphold i Peru også har besøkt områdene som ble hardest rammet av det voldsomme jordskjelvet tidligere i august, forteller videre at han skal informere paven om alt han har opplevd under sitt besøk og om hvor imponert han er over hvordan befolkningen har maktet å møte tragedien med "verdighet". Dessuten ønsker han å fortelle Den hellige far om den "det peruvianske folkets sterke, intense og svært eksistensielle tro" og om et folk som er fylt av "tro, tradisjon, nestekjærlighet og solidaritet."

Kardinalen overrakte under besøket en $200.000 stor donasjon fra Den hellige stol til hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen.

Les også: Caritas hjelper overlevende etter jordskjelet i Peru

CNA - Catholic News Agency (31. august 2007)

av Webmaster publisert 31.08.2007, sist endret 31.08.2007 - 13:39