Paven aksepterer erkebiskop Ncubes avgang

Erkebiskop Ncube av Bulawayo

 Se også:

Pave Benedikt XVI har akseptert en avskjedssøknad fra erkebiskop Pius Ncube av Bulawayo, Zimbabwe, som er en av de mest profilerte kritikere av president Robert Mugabe. Erkebiskop Ncube (60) sier i en pressemelding at Vatikanet har akseptert hans avskjedssøknad, som han sendte i juli. Dette rapporterer Afrikansk Katolsk Informasjonstjeneste.

Avgangen kommer etter beskyldninger fra statskontrollert media om at biskopen har hatt et forhold til en gift kvinne. Erkebiskopen benekter beskyldningene, men saken er nå for høyesterett i Bulawayo. I Zimbabwe er nemlig utroskap forbudt ved lov.

Erkebiskopen forklarer at hans bestemmelse er et resultat av "et myndighetsdrevet og ondsinnet angrep på ikke bare meg, men også på Den katolske kirke i Zimbabwe." "For å skjerme mine bispekollegaer og Kirkens legeme for fremtidige angrep, har jeg bestemt at dette er den beste løsningen," uttaler han. "Jeg vil bruke mine erfaringer til å arbeide med folket for mer huminatær hjelp, særlig for mat og medisinske artikler, i denne tiden med ekstrem nasjonal krise."

Erkebiskop Ncube fortsetter: "For tiden har jeg flere muligheter åpne, både innen Kirken og innen sivile bevegelser, og jeg skal i løpet av de kommende uker bestemme hva som vil være den beste plattformen for å fortsette å gjøre Guds vilje."

"Min lidenskap er å komme nærmere Gud gjennom bønn og å forkynne Evangeliet, slik at menneskene vender seg bort fra egoisme for å heller tjene Gud og sine medmennesker og kjempe for menneskerettighetene."

Zimbabwes biskoper kom nylig med en uttalelse hvor de hevder at utroskapsanklagene mot Ncube er "skandaløse" og at myndighetenes "intensivering av hatpropaganda og personlige attentater mot de i landet som, i likhet med erkebiskop Ncube, har talt ut til forsvar for de undertrykte, ikke har lyktes i å narre den vanlige zimbabwer. Tvert imot."

ZEN - Zenit (12. september 2007)

av Webmaster publisert 12.09.2007, sist endret 12.09.2007 - 13:48