Aborttilhengere avbrøt messen i katedralen i Managua

Søndag den 30. september avbrøt aborttilhengere en messe i katedralen i Managua, Nicaragua, og forsøkte å motta Den hellige kommunion. Da de ble avvist, i tråd med kirkretten, reagerte de voldelig og tvang celebranten til å avbryte messefeiringen.

P. Bismark Condes beslutning om å nekte dem kommunion provoserte gruppen, hvorav flere var medlemmer av "Catholics for a Free Choice." De ble værende i kirken med krav om å få motta eukaristien.

Ifølge den Nicaraguanske avisen La Prensa, begynte de andre messedeltagerne å rope at aktivistgruppen måtte forlate kirken, mens p. Conde forsøkte å opptre rolig og å forhindre konfrontasjon.

"På denne tiden var ikke politiet inne i kirken, siden de sto vakt utenfor katedralen, hvor en annen kvinnegruppe protesterte mot Kirkens abortsyn," rapporterer avisen. Senere sørget imidlertid politiet for at kvinnene inne i katedralen måtte forlate den.

Ifølge nicaraguansk lov straffes avbrytelse og ødeleggelse av religiøse handlinger som er anerkjent av staten med mellom fem og 45 dagers fengsel. Dersom avbrytelsen også innebærer trusler, vold og fornærmelser, kan straffen økes til mellom 45 og 90 dager.

CWN - Catholic World News (4. oktober 2007)

av Webmaster publisert 04.10.2007, sist endret 04.10.2007 - 17:57