Babel teologiske universitet åpnet nytt akademisk år med optimisme

 Se også:

Rektor for Iraks eneste teologiske fakultet åpnet et nytt akademisk år ved å uttrykke håp og optimisme. Msgr. Jacques Isaac fortalte www.Baghdadhope.com: "Vi trenger optimisme og mot, og jeg er optimistisk. Optimistisk med tanke på den rolle Babel-universitetet har og vil få for utdannelsen av et irakisk presteskap. (...) Vår forpliktelse som en kirkelig institusjon er å gi utdannelse, men fremfor alt å forberede de som er fremtidens vitner for Kristus."

Det nye akademiske året ved Babel-universitetet startet søndag den 30. september i Ankawa. Universitetet drives av patriarkatet av Babylon for kaldeerne.

Universitetet Babel og presteseminaret St. Peter måtte av sikkerhetsgrunner flytte fra Bagdad og til den nordlige byen Ankawa i januar. Dora-området i Bagdad, hvor lærestedene i utgangspunktet har sine lokaler, er blitt et av de farligste områdene av Bagdad.

Msgr. Isaac fortalte om lærestedenes nye situasjon: "Vi har allerede skaffet 6000 bøker, et godt antall, men ingenting i forhold til hva som fremdeles står i universitetsbiblioteket vårt i Bagdad, bøker som vi ikke kan få tak i nå, siden universitetet, seminaret og klosteret i Dora nå er utilgjengelig for oss. Ikke bare er området ekstremt farlig, men de tre bygningene er fremdeles okkupert av amerikanske styrker som har forvandlet dem til deres base i området."

Msgr. Isac kunne også opplyse om at Instituttet For Religiøse Studier i Bagdad nå gjenopptar sin kursvirksomhet, men nå i kirken Mar Ghorghis. Denne begivenheten, uttalte han, "er et tegn på at Kirken, til tross for alle vanskeligheter, fortsetter på sin vei med tro og mot."

ZEN - Zenit (5. oktober 2007)

av Webmaster publisert 05.10.2007, sist endret 05.10.2007 - 11:03