Prest suspendert etter avsløringer gjennom skjult kamera

En italiensk prest som tjenestegjør i Den romerske kurie er suspendert etter at et fjernsynsprogram sendte en videofilm hvor presten gjorde seksuelle tilnærmelser mot en annen mann.

Msgr. Tomasso Stenico bekrefter til reportere at episoden har medført at han nå er suspendert fra sin stilling i Kongregasjonen for kleresiet. Den italienske presten insisterer imidlertid på at han ikke er en aktiv homofil, til tross for TV-programmets avsløringer.

Programmet "Exit", som ble sendt på Italias La7-nettverk den 1. oktober, viste en video hvor en prest inviterer en ung mann til intime handlinger mens han også uttaler at homoseksuelle handlinger ikke er synd. Selv om prestens ansikt var skjult, kunne man gjenkjenne hans stemme og kontor. Msgr. Stenico skal ikke ha benektet at det er han som er den aktuelle presten.

Den nå suspenderte geistlige hevder imidlertid at videotapen ikke viser hele historien. Han forteller reportere at han har ønsket å undersøkte homofiles påvirkning på presteskapet i Roma, og at han med dette som formål har spilt homofil for å få mer informasjon om geistlig korrupsjon. Msgr. Stenico hevder også at videofilmingen er kriminell, siden han ikke var informert om at hans konversasjon med den unge mannen ble tatt opp. Derved hevder han å være offer for en "ondsinnet plan" om å sverte redelige prester.

Videofilmen av msgr. Stenico ble produsert av La7, i samarbeid med den unge mannen som bar et skjult kamera. TV-reporteren hevder at han arrangerte møtet med Vatikan-tjenestemannen etter å ha oppnådd kontakt med ham via et chatterom for homofile på internett.

P. Federico Lombardi, direktør for Vatikanets pressekontor, uttaler at han "ikke kan benekte" rapportene om at msgr. Stenico er suspendert fra sin stilling i kongregasjonen. Han avvisser å gi ytterligere kommentarer, men bekrefter at kirkelige autoriteter vil iverksette passende disiplinære reaksjoner.

CWN - Catholic World News (16. oktober 2007)

av Webmaster publisert 16.10.2007, sist endret 16.10.2007 - 12:42