Intet nytt om to kidnappede prester

 Se også:

De to prestene som ble kidnappet i Mosul, Irak, den 13. oktober, holdes fremdeles på skjult sted. Landets kirkeledere forteller at gjerningsmennene ikke har gitt mer lyd fra seg.

Erkebiskop Basile Casmoussa, leder for Den syrisk-katolske kirke i Mosul, har tidligere mottat et krav på 1 million dollar i løsepenger for p. Mazen Esho og p. Pius Affas, rapporterer nyhetsbyrået AsiaNews. Da erkebiskopen meddelte at Det syrisk-katolske eparki (bispedømme) ikke har mulighet til å skaffe en slik stor pengesum, brøt kidnapperne all kontakt med erkebiskopen.

Det assyriske internasjonale nyhetsbyrået AINA bringer imidlertid en annen situasjonsbeskrivelse. Ifølge AINA skal nemlig kirkeledere først ha godtatt å betale en sum løsepenger, men gjerningsmennene økte derved kravet. Deretter skal forhandlingene ha trukket ut.

Erkebiskop Casmoussa ble i januar 2005 selv kidnappet i Jerusalem og ble da holdt fanget i ett døgn. Gjerningsmennene krevde løsepenger på 200 000 dollar. Omstendighetene rundt hans løslatelse er fremdeles uklare: syriske katolikker i Mosul forteller at de var i gang med innsamlingsaksjoner da de fikk nyheten om at erkebiskopen allerede var løslatt.

CWN - Catholic World News (17. oktober 2007)

av Webmaster publisert 17.10.2007, sist endret 17.10.2007 - 11:01