Program for pavens besøk til fredsmøtet i Napoli

 Se også:

Vatikanet har offentliggjort program for pave Benedikt XVIs besøk til Napoli den 21. oktober. Den hellige far reiser på dagsbesøk til byen for å treffe deltagerne i en internasjonal kongress om fredsarbeid, organisert av St. Egidio-bevegelsen.

St. Egidio-bevegelsen er sprunget ut av det sosiale arbeid som begynte i 1968 ved den lille kirken St. Egidio i Trastevere, Roma. Den er etterhvert blitt verdensberømt for sitt fredsarbeid og for sine mange bemerkelsesverdige suksesser som fredsmeglere i mange land. Fellesskapet har i dag ca. 60.000 medlemmer i 70 land.

Pavens reiseplaner er ikke endret etter at man i Napoli har avdekket grafitti på flere bygninger, hvor Den hellige far trues på livet.

Pave Benedikt reiser med helikopter fra Roma og lander i Napoli kl. 09.15. "Popemobilen" frakter ham videre til byens Piazza del Plebiscito, hvor han skal feire messen etterulgt av angelusbønn.

Om ettermiddagen treffer paven delegatene ved Det Internasjonale Møtet for Fred, som avholdes ved byens presteseminar. Deretter besøker han byens katedral for å be ved relikviene St. Januarius, som er Napolis skytshelgen.

Den hellige far skal etter planen være tilbake i Roma kl. 18.30.

ZEN - Zenit (17. oktober 2007)

av Webmaster publisert 17.10.2007, sist endret 17.10.2007 - 14:12