- Katolsk-ortodokse samtaler et viktig økumenisk fremskritt

 Se også:

De nylige økumeniske samtalene mellom katolske og ortodokse teologer var et betydelig steg fremover, til tross for protestene fra Det russisk-ortodokse patriarkat. Det hevder en talsmann for Det økumeniske patriarkat i Konstantinopel.

I en samtale med nyhetsbyrået AsiaNews, uttaler metropolitt Ioannis av Pergamon at Moskva-patriarkatets bestemmelse om å trekke seg fra møtet i Ravenna reflekterer at den russiske tilnærmingen er "autoritær", og han uttaler at Moskva-patriarkatet ble "isolert" siden "ingen annen ortodoks Kirke fulgte dets eksempel."

Metropolitt Ioannis, som sammen med kardinal Walter Kasper ledet Ravenna-møtet, bemerket at den gledelige felleserklæringen man kom frem til under møtet "overskygget at den russisk-ortodokse delegasjonen trakk seg."

De russisk-ortodokse delgatene nektet å delta i samtalene i Ravenna på grunn av en delegasjon fra Den estisk-ortodokse kirke, som ikke er anerkjent av Moskva. Metropolitt Ioannis bemerket at Den estisk-ortodokse kirke imidlertid er anerkjent av patriarken av Konstantinopel, siden den var regnet som autonom inntil den ble undertrykket i Sovjet-tiden.

CWN - Catholic World News (22. oktober 2007)

av Webmaster publisert 22.10.2007, sist endret 22.10.2007 - 13:27