President Chavez angriper biskopene

 Se også:

Venezuelas president Hugo Chavez har reagert meget kraftig på et nytt dokument fra landets katolske biskoper, som kritiserer hans foreslåtte grunnlovsendinger. Presidenten kaller biskopenes innspill som "moralsk uakseptabelt". I en pressemelding fredag den 19. oktober brukte biskopene samme uttrykk for å beskribe Chavez sine foreslåtte reformer.

"Det er de som er moralsk uakseptable for vårt folk, for vår Kirke, for oss katolikker og kristne," slår Chavez fast. "Disse biskopene er en skam, og dersom noen av dem tenker om seg selv at han er et unntak, så la ham rope ut," uttalte presidenten i et intervju med statsdrevet fjernsyn.

"Det var så trist å høre en biskop, flere biskoper, lyge til landet," fortsatte han. "Måtte Gud tilgi dem for deres ignoranse og ufølsomhet!" ropte han.

President Chavez fortalte også at han er i gang med å forberede det han kaller en "2008-revolusjonsplan", som han betegner som "en revolusjon i revolusjonen." Revolusjonen skal begynne med vedtaket av de konstitusjonelle reformene, "men jeg skal ikke gi noen forsmak på 2008-revolusjonen, som blir en innskjerping ev revolusjonen," gjentok han.

Kardinal Jorge Urosa Savino, erkebiskop av Caracas, forsvarer biskopenes kritikk av de foreslåtte grunnlovsendingene og sier at biskopenes standpunkt er forenelig med deres misjon. Den er å "tjene folket", ikke å søke makt. Landets biskoper står sammen, forteller kardinalen, "i tjeneste for alle venezuelanere og uten politiske lojaliteter. Det er en Guds gave til Venezuela."

CWN - Catholic World News (25. oktober 2007)

av Webmaster publisert 25.10.2007, sist endret 25.10.2007 - 15:21