Fengslet prest nektes Bibel og vin til messefeiring

 Se også:

En vietnamesisk katolsk prest, som er fenglet for å ha "spredt propaganda mot den sosialistiske staten", nektes tilgang til Bibel og vin til feiring av messen bak murene.

Nyhetstjenesten BosNewsLife, som sprer informasjon om kristne samvittighetsfanger, rapporterer at p. Nguyen Van Ly fremdeles sitter i isolasjon i et fengsel nord i Vietnam. Den fengslede presten har anmodet sin søster om å ikke bruke hans kirkelige tittel på pakkene hun sender, siden fengselspersonalet nekter å anerkjenne hans status som prest. Dette henger sammen med at landets myndigheter insisterer på at man "ikke fengsler Kirkens folk", skal han ha forklart sin søster.

P. Ly ble dømt til 7 års fengsel i mars 2007, etter at man fant ham skyldig i å ha kritisert den vietnamesiske regjering samt å ha distribuert sin kritikk til demokratiforkjempere i andre land.

P. Ly, som til sammen har tilbrakt 14 år i fengsel, fikk internasjonal oppmerksomhet da han i 2001 uttalte seg skriftlig til den amerikanske "Kommisjonen for internasjonal religionsfrihet" om krenkelser av religionsfriheten i Vietnam samt sin motstand mot ratifisering av en bilateral handelsavtale mellom USA og Vietnam.

CWN - Catholic World News (31. oktober 2007)

av Webmaster publisert 31.10.2007, sist endret 31.10.2007 - 18:23