Kong Abdullah av Saudi-Arabia besøker paven den 6. november

 Se også:

Kong Abdullah av Saudi-Arabia skal den 6. november besøke pave Benedikt XVI i Vatikanet. Det knyttes stor spenning til møtet, siden det ikke er diplomatiske forbindelser mellom Saudi-Arabia og Den hellige stol.

I Saudi-Arabia er praktisering av all annen religion enn islam forbudt. Det er ikke tillatt å vise religiøse symboler fra andre religioner i det offentlige rom. Derfor er det ikke lov å bygge kirker eller andre former for helligdommer. Landets religiøse politi, Muttawaen, er velkjent for sin meget harde linje og er også beryktet for å bruke tortur. Det er den wahhabittiske rettsskolen som dominerer i landet, som på grunn av Mekka og Medina er definert som «haram», hellig sted. I de siste årene har imidlertid presset fra det internasjonale samfunn blitt sterkere, og forholdene for kristne og andre minoriteter skal være noe bedre. Blant annet skal det nå være lov å praktisere sin religion i private hjem. Til tross for dette skal politiet fortsetter å arrestere kristne, og det rapporteres om fengsling og tortur.

Det finnes ikke offisielle tall på hvor mange kristne som befinner seg i Saudi-Arabia. Uansett snakker man her om fremmedarbeidere. Nyhetsbyrået AsiaNews antar at det er ca. en million katolske utlendinger i landet. Ingen av dem kan delta i messen mens de befinner seg i Saudi-Arabia, og katekese for de ca. 100.000 barna er strengt forbudt. Rundt høytidene, som påske og jul, planlegger mange katolikker ferie i Emiratene, Bahrain eller Abu Dhabi, hvor de kan få delta i messen.

CWN / AsiaNews / Zenit (2. november 2007)

av Webmaster publisert 02.11.2007, sist endret 02.11.2007 - 13:15