"Alvorlige konsekvenser" dersom paven møter Dalai Lama

 Se også:

Kinesiske myndigheter advarte den 1. november Vatikanet om at et møte mellom paven og Dalai Lama kan få "alvorlige konsekvenser" for det bilaterale fohold mellom Kina og Den hellige stol. Dalai Lama besøker Roma den 13. desember. Kina og Den hellige stol har i dag ikke diplomatiske forbindelser.

Liu Jianchao, talsmann for den kinesiske utenriksminister, uttaler: "Vi håper at Vatikanet ikke foretar seg noe som sårer det kinesiske folks følelser og at de gjennom konkrete handlinger viser at de er oppriktige i ønsket om å forbedre forholdet til Kina."

Beijing har alltid hevdet at Dalai Lama ikke er en religiøs leder, men en farlig separatist som arbeider for selvstendighet for Tibet, som ble invadert av kinesiske tropper i 1950. I dette lys har kinesiske myndigheter fordømt det siste årets møter mellom den tibetanske lederen og politiske ledere i USA, Canada og Tyskland.

I tillegg har amerikanske myndigheter nylig tildelt Dalai Lama kongressens "Gold Medal award", landets øverste æresbevisning. I en reaksjon til dette uttalte Liu at "de landene som bestemmer å ha noe med den tibetanske separatisten å gjøre, sverter sitt eget bilde."

AsiaNews (2. november 2007)

av Webmaster publisert 02.11.2007, sist endret 02.11.2007 - 16:18