Biskoper presser på for religionsfrihet i Saudi-Arabia

 Se også:

Saudi-Arabias kong Abdullahs besøk til Vatikanet bør resultere i større religionsfrihet for kristne i landet, uttaler den apostoliske vikar til Arabia og Yemen.

"Jeg forventer ikke å få anledning til å bygge en katedral. Men (vi trenger) hvertfall friheten til å trygt kunne utøve vår tro," forteller bishop Paul Hinder til nyhetsbyrået Reuters.

I et intervju dagen før kong Abdullah besøker paven, uttaler biskop Hinder at han håper på "mer sikkerhet og frihet" for kristne i Saudi-Arabia.

De saudiarabiske myndigheter forbyr i dag offentlig utøvelse av alle andre religioner enn islam. De kristne i landet må utøve sin tro i det skjulte og risikerer landsforvisning eller fengselsstraff dersom forbudet brytes.

Biskop Hinder, en sveitsiskfødt kapusiner, bor ikke i Saudi-Arabia, med arbeider fra et kontor i Abu Dhabi. Han har en svært vidstrakt kirkelige jurisdiksjon, og området omfatter mer enn 48 millioner mennesker. Blant disse er kun ca. 1.2 millioner katolikker - de fleste utenlandske arbeidstagere i saudiarabiske firmaer.

CWN - Catholic World News (6. november 2007)

av Webmaster publisert 06.11.2007, sist endret 06.11.2007 - 13:01