Skotsk kardinal appellerer om enhet for kinesiske katolikker

 Se også:

En skotsk kardinal har fortalt representanter for det kinesiske kommunistpartiet at man ikke har behov for en katolsk patriotisk assosiasjon i Kina. Kardinal Keith O'Brien av St. Andrews og Edinburgh berettet til nyhetsbyrået Catholic News Service at han fortalte representantene at en overveldende majoritet av kinesiske katolikker ønsker enhet under pavens autoritet og ikke ønsker å arbeide gjennom Den Kinesiske Katolske Patriotiske Assosiasjon, som fungerer som en liaison mellom registrerte katolikker og myndighetene. Samtalen mellom kardinalen og Ye Xiaowen, direktøren for Statsadministrasjonen for Religiøse Anliggender, og Wang Zuo'an, visedirektør samme sted, fant sted i Kina i slutten av oktober.

"Jeg fortalte at katolikker i alle verdens land anses for å være patriotiske og lojale til sine land, som de er til sin religion," forklarte kardinalen til Catholic News Service i et telefonintervju den 2. november.

I pave Benedikt XVIs pastorale brev til katolikker i Kina, som ble publisert den 30. juni, understreker Den hellige far Vatikanets premisser om at Kirken aldri kan akseptere "pålagte organer" eller organer som er "krevd av staten og uvedkdommende for Kirkens struktur". Selv om paven ikke nevnte organisasjonen ved navn, snakket han tydelig om nettopp Den Patriotiske Assosiasjon.

Catholic World News / Catholic News Service (7. november 2007)