Ny encyklika før jul?

 Se også:

Paven Benedikt XVI nærmer seg ferdigstilling av en ny encyklika som fokuserer på det kristne håp, rapporterer den polske avisen Dziennik. Ifølge avisen skal det pavelige dokumentet, som i sin nåværende form er 70 sider langt, nå sirkulere blant teologer for gjennomlesning og kommentarer. Den endelige versjonen kan offentliggjøres før jul, hevdes det i Dziennik.

Den hellige far skal ha arbeidet med den nye enyciklaen i sin sommerferie i de italienske Alper. Vatikanet har imidlertid gitt motstridende signaler om tema for pavens neste encyklika. Enkelte talspersoner har hevdet at han arbeider med en encyklika om håp, mens andre forteller at tema er Kirkens sosiallære.

Deus Caritas Est, pavens første encyklika, ble utgitt i januar 2006. Den ble høsten 2007 utgitt på norsk av St. Olav forlag og kan kjøpes i St. Olav bokhandel.

Kort tid etter pavevalget avslørte Benedikt XVI at han ikke aktet å utgi mange pavelige dokumenter. Dette overrasket mange, da kardinal Ratzinger var en velkjent forfatter av en mengde dokumenter og bøker.

CWN - Catholic World News (16. november 2007)

av Webmaster publisert 16.11.2007, sist endret 16.11.2007 - 12:07