Også ordensfolket opponerer mot Chavez' grunnlovsreformer

 Se også:

Den venezuelanske konferanse for mannlige og kvinnelig ordensfolk opponerer nå offisielt mot Chavez' foreslåtte grunnlovsreformer. Landet avholder den 2. desember folkeavstemming om 69 forelsåtte grunnlovsendringer.

Konferansen for landets ordensfolk slår fast: "Vi har ikke fått nok tid til å vurdere de foreslåtte grunnlovsendringene." Også Det evangeliske protestantiske forum i Venezuela har uttalt sin motstand mot folkeavstemmingen den 2. desember og beskriver den som "moralsk uakseptabel."

Chavez har presset på for godkjennelse av grunnlovsreformene, som vil øke presidentens makt. Fremst i rekken av hans motstandere står de katolske biskopene i landet, og presidenten har gått svært hardt ut mot disse. Han anklager dem sågar for å stå i bresjen for en destabiliseringskampanje for å fremprovosere et kupp. I debatten har Chavez kalt sine kritikere i Kirken for "ignorante", "perverse" og "løgnere", og landets utenriksminister, Nicolas Madura, kalte i sommer landets katolske biskoper for "motbydelige."

CWN - Catholic World News (27. november 2007)

av Webmaster publisert 27.11.2007, sist endret 27.11.2007 - 11:48