Caritas når raskt frem til syklonofrene

Det internasjonale katolske bistandsnettverket Caritas Internationalis hadde den 22. november allerede distribuert mat til 120 000 ofre for den kraftige syklonen Sidr som rammet Bangladesh uken før. Syklonen tok liv av minst 3100 mennesker, men redningsmannskapet frykter så mange som 10 000 omkomne. Minst 1.2 millioner ble hjemløse.

Leder i Caritas Bangladesh, Benedict Alo D'Rozario, forteller: "Under mitt besøk til de rammede områdene i distriktene Bagerhat og Patuakhali, så jeg at taket på 90% av husene var blåst av.[...] Takene på flere skoler er blåst bort, og barna vet ikke hvor skolebøkene er."

"Veiene er ennå ikke ryddet for kjøretøy, og transportforbindelsene er ennå ikke gjenopprettet. Ingen ferge kan krysse elven ved Kalapara. Folk lever fremdeles under åpen himmel og leter i ruinene etter verdiene sine. Mange av dem søker etter eller venter desperat på at deres kjære skal komme til rette, siden flere tusen fremdeles er savnet."

Caritas Bangladesh har langtids utviklingsprogrammer og katastrofeberedskap i de verst rammede områdene, noe som bidro til at hjelpearbeidet kunne komme raskt i gang. Etter første katastrofehjelp, vil Caritas fortsette matleveranser til de samme familiene.

Avlinger verdt over 3.2 milliarder dollar ble ødelagt av syklonen, og millioner av mennesker har med dette mistet tilgang til matvarer og levebrød. Caritas skal følge opp situasjonen også etter at den øyeblikkelige katastrofehjelpen er over.

Myndighetene i Bangladesh ga den 22. november løfte om matleveranser til mer enn 2 millioner mennesker som står uten levebrød etter syklonens ødeleggelser. Samme dag var løftene om internasjonal bistand oppe i 390 millioner dollar.

ZEN - Zenit (27. november 2007)

av Webmaster publisert 27.11.2007, sist endret 27.11.2007 - 12:20