Kardinal Savino angrepet - får støtte fra paven

 Se også:

Den hellige far Benedikt XVI har sent et budskap til kardinal Jorge Urosa Savino, etter at han ble angrepet av en gruppe tilhengere av president Hugo Chávez. Kardinalen, som er erkebiskop av Caracas, ble angrepet både verbalt og fysisk fredag den 7. desember av tilhengere av den venezuelanske presidenten, mens lokalt politi bivånet episoden uten å gripe inn.

Paven skriver i brevet, sendt søndag den 9. desember: "Etter å ha blitt fortalt nyheten om at en voldelig gruppe angrep Deres Eminense 7. [desember], ønsker jeg umiddelbart og under disse uheldige omstendighetene å vise Dem min inderlige nærhet og solidaritet, og samtidig forvisse Dem om at De huskes spesielt i bønner - om at du må holdes oppe og bli oppmuntret i Deres trofaste oppfyllelse av Deres pastorale misjon."

"Som et tegn på trøst og aktelse, sender jeg Dem fra mitt hjerte den apostoliske velsignelse, som når ut til alle prester og troende i dette elskede land."

Kardinal Urosa fortalte at det var kl. 15.20 fredag den 7. desember at han forlot sin residens i bil, sammen med sin sjåør. "Jeg ble voldelig angrepet både verbalt og fysisk; selv om jeg ikke selv personlig ble slått, slo og sparket de bilen min." "Det var 15 mennesker fra den voldelige gruppen 'The Hot Corner'", fortalte kardinalen. "Det var ingen beskyttelse å få fra Caracas-politiet," beklaget han videre og fortalte at heller ikke innenriksminister Pedro Carreño har besvart hans to henvendelser om saken.

Kardinal Urosa ble utsatt for en mengde verbale angrep fra president Chávez under valgkampen før folkeavstemningen om konstitusjonelle reformer, som ville ha økt presidentens makt ytterligere. Grunnlovsreformene ble imidlertid nedstemt i folkeavstemningen den 2. desember. Kardinal Savino og landets øvrige biskoper har vært svært tydelige i sin motstand mot grunnlovsendringene.

CWN - Catholic World News (18. desember 2007)

av Webmaster publisert 18.12.2007, sist endret 18.12.2007 - 11:08