Kraftige katolske protester mot myndighetene

 Se også:

Myndighetene i Vietnam har advart katolske aktivister som holder offentlige bønnevaker utenfor det tidligere kontoret til den apostoliske nuntius i Hanoi. Hanois politi har hevdet at bønnevigiliene, som begynte i midten av desember, er "illegal aktivitet" som "har forstyrret offentlig ro og orden". Protestene har "spredt desinformasjon" om myndighetende, la tjenestemenn til, og advarte om at de vil ta affere for å stanse bønnevakene.

Vigiliene startet etter at erkebiskop Joseph Ngo Quang Kiet av Hanoi fortalte sin kongregasjon at kontorene til den pavelige nuntius i 1959 ble konfiskert av myndighetene. Han oppfordret kongregasjonen til å be for at bygningene ble tilbakelevert til sine rettmessige eiere. Den 18. desember møtte flere tusen katolikker opp til det som er den første offentlige demonstrasjonen av katolikker siden kommunistene kom til makten i 1954. Siden da har katolikkene fortsatt bønnevaken. Den 30. desember besøkte den vietnamesiske statsminister Nguyen Tan Dung området og fikk selv tatt bønnevigilien i øyesyn.

De offentlige protestene tiltok den 10. januar, da rundt 1000 mennesker deltok i en demonstrasjon som i flere timer blokkerte trafikken i Hanoi. Protesten etterfulgte en messe, som ble feiret for å markere 89-årsdagen til kardinal Paul Joseph Pham Dinh Tung.

CWN - Catholic World News (18. januar 2008)

av Webmaster publisert 18.01.2008, sist endret 18.01.2008 - 18:29