Sjefsrabbi ønsker pause i katolsk-jødisk dialog

 Se også:

Romas sjefsrabbi ønsker pause i den katolsk-jødiske dialogen, grunnet disputten rundt den reviderte langfredagsbønnen i den ekstraordinære tridentinske liturgi. I den aktuelle bønnen, som bes på latin, ber man om at jødene må anerkjenne at Jesus er hele menneskehetens frelser. Dette spørsmålet om omvendelse er noe jødene ikke kan diskutere, uttaler sjefsrabbien.

"I det øyeblikk vi skulle anerkjenne Jesus Kristus, ville vi ikke lenger være jøder," uttaler rabbi Riccardo Di Segni i et intervju med det italienske bladet 30 Giorni. "Det er ikke rom til å diskutere disse temaene, siden det uunngåelig og essensielt sett er fåfengt, i alle fall i vårt perspektiv."

Den romerske rabbien hevder at den katolsk-jødiske dialog har vært fruktbar i spørsmål hvor begge religionene finner felles anliggender, slik som i arbeidet for verdensfreden og kampen mot fattigdom. I spørsmål som handler om grunnleggende religiøs identitet, kan man imidlertid ikke ha en fruktbar dialog.

Rabbi Di Segni understreker til 30 Giorni at han ikke ønsker å bryte relasjonen med Den katolske kirke, heller ikke ytterligere konflikter. "Vi har bedt om en tenkepause," forteller han, og forklarer at en slik pause kan hjelpe begge sider til å definere hva man håper å kunne oppnå i interreligiøse samtaler.

Rabbien uttaler at han anerkjenner Den katolske kirkes bestrebelser på gode relasjoner til det jødiske folk. I praksis, hevder han, er han ikke redd for at katolikker vil proselyttere jøder. "Fakta er at Den katolske kirke i dag, slik vi kjenner den, ikke lenger kommer og banker på dørene våre."

CWN - Catholic World News (9. april 2008)

av Webmaster publisert 09.04.2008, sist endret 09.04.2008 - 11:32