Led studentene til en dypere tro, oppfordret paven katolske utdanningsinstitusjoner

Pave Benedikt XVIs apostoliske reise til USA 15.-20. april:

I en tale til lærere ved katolske utdanningsinstitusjoner i USA, takket pave Benedikt XVI dem for deres arbeid og oppmuntret dem til å fortsette å lede studentene til en dypere forståelse av troen. Katolsk utdannelse som ikke leder studentene til et møte med Jesus, som lærer oss sannheten, kommer til kort i sin katolske identitet, uttalte han.

"Et universitet eller en skoles katolske identitet er ikke kun et spørsmål om antall katolske studenter. Det er et spørsmål om overbevisning - tror vi virkelig at det bare er i Inkarnasjonens mysterium at mysteriet mennesket blir tydeliggjort for oss? Er vi rede til å overgi hele oss - både intellekt og vilje, hjerte og sinn - til Gud? Aksepterer vi den sannhet som Kristus viser oss? Er troen reell ved våre universiteter og skoler? Gis den glødende uttrykk liturgisk, sakramentalt, gjennom bønn, i kjærlighetsgjerninger og engasjemnet for rettferdighet og respekt for Guds skaperverk?"

Den hellige far talte til mer enn 400 katolske rektorer og øvrige representanter for katolske utdanningsistitusjoner, og samlingen fant sted på Catholic University of America. Paven ble bejublet av en stor mengde studenter som hadde samlet seg på universitetsområdet, og han mottok varm applaus da han ankom Edward J. Pryzbyla University Center. Han ga sin tale fra en flott trestol, designet av studenter ved universitetet.

CNA / CNS (18. april 2008)