57.000 ved pavemesse på New Yorks Yankee Stadium

BILDETEKST HER

Pave Benedikt XVIs apostoliske besøk til USA:

Søndag den 20. april var den enorme Yankee Stadium i New York omgjort til en stor utendørskatedral da pave Benedikt XVI oppfordret de 57.000 messedeltagerne til å med fast beslutning gå fremover i tro. "Følg trofast i fotsporene til de som har gått foran dere," oppfordret Den hellige far. "Tidligere generasojner har overgitt dere en imponerende arv," uttalte han, og "og på dette solide grunnlaget må Kirken i Amerikas fremtid reise seg allerede nå."

De troende ønsket Den hellige far velkommen ved å veive med bannere og rope "Benedetto" ("Benedikt" på italiensk) da han ankom stadion og etter hans preken. Ved utgangen i denne siste pavelige messefeirngen på amerikansk jord i denne omgang, jublet folkemengden "We love you".

Paven ble flere ganger under sin preken avbrutt av entusiastisk applaus, særlig da han forsvarte de ufødte barns rett til liv og oppmuntret unge mennesker til å "følge i fotsporene til Kristus, som var villig til å gi sitt liv for sine venner." Folkemengden applauderte også da Den hellige far avsluttet homilien ved å fastslå at det bare er Jesus som kan gi evig glede.

CNS - Catholic News Service (21. april 2008)