En takknemlig pave forlot USA

Pave Benedikt XVIs apostoliske reise til USA:

Ved å takke USA for deres store gjestfrihet, forlot pave Benedikt XVI søndag den 20. april New York og satte kursen hjem til Roma. Rundt 4.000 var møtt opp for å ta farvel med Den hellige far på John F. Kennedy International Airport. "Det har vært en sann glede for meg å bevitne hvilken stor tro og hengivelse det katolske fellesskapet her har," uttalte paven til den store folkemengden som var møtt opp i hangaren for å ta avskjed. "Det varmet hjertet å tilbringe tid med ledere og representanter for andre kristne og andre religioner," la Den hellige far til.

Blandt de som tok avskjed med pave Benedikt var kardinal Edward M. Egan av New York, biskop William F. Murphy av Rockville Centre, erkebiskop Pietro Sambi, apostolisk nuntius til USA, erkebiskop Celestino Migliore, Vatikanets representant til FN, og biskop Nicholas DiMarzio av Brooklyn, som flyplassen sogner til. Også New Yorks borgermester Michael Bloomberg, presidentkandidat Hillary Rodham Clinton med ektefellen Bill og visepresident Dick Cheney med sin frue Lynne var til stede for å ta avskjed.

Paven bemerket at et av høydepunktene under den seks dager lange reisen var besøket til FN for å markere 60-årsjubileet for Menneskerettighetserklæringen. Han nevnte også spesielt besøket til Ground Zero den 20. april, hvor han fikk knele ned i stille bønn. "Det vil jeg aldri glemme," uttalte han.

CNS - Catholic News Service (21. april 2008)