Likevel åpning for katolsk kirke i Saudi-Arabia?

 Se også:

Vatikanet har gjenopptatt samtalene med Saudi-Arabias myndigheter om muligheten for å bygge en katolsk kirke i landet. Det rapporterer Vatikanradioen.

Vatikan-representanter har bekreftet at pave Benedikt XVI i november 2007, under sitt møte med kong Abdullah (som for øvrig da var den første saudiarabiske monark til å besøke Vatikanet), la sterkt press på ham vedrørende tillatelse til å etablere en katolsk menighet i landet. Islam er Saudi-Arabias statsreligion, og myndighetene tillater ikke andre gudshus enn muslimske. Ingen andre religioner enn islam kan praktiserers offentlig, og selv Bibler, rosenkranser og krusifikser er forbudt.

Det bor rundt 800.000 katolikker i landet, hvorav nesten alle er utenlandske arbeidere, men allikevel er Saudi-Arabia det eneste landet på den arabiske halvøy som ikke har katolsk kirke. Landet har per i dag ingen diplomatiske forbindelser med Den hellige stol.

I mars annonserte en innflytelsesrik saudiarabisk leder, president for "Midt-Østen-senteret for strategiske studier", Anwatr al Oshqi, at myndighetene allikevel avviste ønsket om en katolsk menighet. Uttalelsen var uoffisiell, men siden den ble kringkastet via en fjernsynsstasjon kontrollert av den saudiarabiske kongefamilien, antok man at det var et signal fra kongen selv og at saken derved var avgjort. Vatikanradioen rapporterer imidlertid nå at samtalene fortsetter.

CWN - Catholic World News (13. mai 2008)

av Webmaster publisert 13.05.2008, sist endret 13.05.2008 - 14:52