Jordskjelvet rammet hardt - også historisk presteseminar

 Se også:

Jordskjelvet i den kinesiske provinsen Sichuan har rammet hardt, og man leter fremdeles febrilsk etter overlevende i ruinene. Blant de mange bygningene som kollapset under jordskjelvet, er et tidligere presteseminar som ville ha fylt 100 år i mai 2008. Ifølge lokale kilder ble Bebudelses-seminaret, som ble bygget i Pengzhou i 1908, jevnet til jorden. Pengzhou ligger ca. 45 kilometer sør for Wenchuan, jordskjelvets episenter. Svært mange katolikker skal være bostatt i området rundt seminaret. Ifølge p. Francis Zhang Yiqiang i Chengdu ble bare tre personer skadet da seminarbygningen kollapset.

Lokale kilder fortalte nyhetsbyrået UCA News den 14. mai at den katolske ungdomsforeningen i samarbeid med provinsens prestestudenter hadde planlagt pilegrimstur til seminaret i forbindelse med jublieet den 24. mai, på festen for Vår Frue, de kristnes hjelp. Dagen etter skulle gruppen feire Corpus Christi i kirken i Bailu, men også denne kollapset av jordskjelvet. Sognepresten, p. Zhang, overlevde siden han var ute for å gjøre innkjøp til hundreårsmarkeringen.

Sichuan-seminaret, som ligger i Pi i nærheten av Chengdu, ble ikke rammet av jordskjelvet. Den katolske avisen i provinsen Hebei rapporterte den 13. mai at det nye seminaret var i god stand, men at de 60 seminaristene var svært medtatte og redde.

Jordskjelvet, som ble målt til 7,8 på Richters skala, beskrives som det kraftigste i Kina på 32 år. Ifølge de siste rapportene har over 14.866 mennesker mistet livet. Titusener ble begravet i ruinene, hvorav mange fremdeles er savnet.

Pave Benedikt XVI har oppfordret verden til å be for de mange ofrene og deres pårørende, samt for alle som er involvert i hjelpearbeidet.

UCAN (15. mai 2008)

av Webmaster publisert 15.05.2008, sist endret 15.05.2008 - 17:33