Italienske politikere reagerer blandet på pavens uttalelse om abort

 Se også:

Italienske politikere reagerte raskt på uttalelser fra pave Benedikt XVI da han den 12. mai mottok medlemmer fra den italienske livsvernbevegelsen i audiens. Den hellige far talte til de rundt 800 delegatene, som også innbefattet gjester fra europeiske søsterorganisasjoner - deriblant katolikken Anne Samuelsen fra den norske livsvernorganisasjonen Menneskeverd. Møtet ble arrangert i forbindelse med at det er 30 år siden abort ble legalisert i Italia. I sin tale kommenterte paven at abort har forårsaket skade og lidelse i det italienske samfunnet.

Maurizio Lupi, visepresident i det italienske parlament, hevder at pavens ord fortjener å tas til etterretning. Hans kollega i det regjerende partiet/valgalliansen Il Popolo della Libertà, Isabella Bertolini, sier seg enig i at landet bør "beskytte de uskyldige fra denne massakren."

Helseminister Livia Turco er imidlertid sterkt uenig og hevder at pavens argumenter "ikke holder i møte med fakta." Den radikale politikeren Marco Pannella går enda lenger og anklager paven for å "fornærme det italienske demokrati." Samtidig har Italias kommende statsminister, Silvio Berlusconi, gitt løfter om at hans regjering skal gå grundig til verks og studere årsakene til de mange aborter i landet. Italia sliter med lave fødselstall, og Berlusconi uttaler at han og hans regjering vil støtte en "livets kultur."

CWN - Catholic World News (16. mai 2008)

av Webmaster publisert 16.05.2008, sist endret 16.05.2008 - 11:30