Pavens program ved Verdensungdomsdagene i Sydney

 Se også:

Vatikanet har offentliggjort pave Benedikt XVIs program i Sydney i juli, hvor han deltar ved de 23. Verdensungdomsdagene. Verdensungdomsdagene, som startet beskjedent i Roma i 1984, er etterhvert blitt noen av de største arrangementene i Den katolske kirkes regi. Annenhvert år arrangeres internasjonale verdensungdomsdager med deltagelse fra hele den katolske verden og også fra andre kristne.

Den hellige far forlater Roma lørdag morgen den 12. juli og har en lang flyreise foran seg før han lander på Sydneys flyplass Richmond.

De første dagene i Australia skal paven feriere, og Vatikanet oppgir kun at feriestedet er "en privat residens".

Den 17. juli har Den hellige far sitt første offisielle program. Ved en velkomstseremoni i Sydneys regjeringsbygg møter han landets generalguvernør og statsminister. Deretter fortsetter han med båt til Sydneys havn, hvor han hilses av verdens unge katolikker.

Den 18. juli presiderer Den hellige far ved en økumenisk gudstjeneste i byens katedral, hvor han også møter ledere for andre trossamfunn. Lunsjen inntas sammen med en liten gruppe verdensungdomsdagdeltagere. Deretter åpner han Korsveien i Sta. Maria-katedralen. Om kvelden treffer han flere unge troende i kirken Det hellige hjerte ved universitetet Notre Dame.

Den 19. juli feirer Den hellige far messe i katedralen, spiser lunsj med de australske biskopene og reiser deretter til veddeløpsbanen Randwick, hvor Verdensungdomsdagenes store arrangementer finner sted. Der leder han en kveldsbønn for de unge.

Den 20. juli feirer paven avslutningsmessen for Verdensungdomsdagene, også denne på Randwick. Om kvelden møter han og taler til arrangørene.

Mandag den 21. juli, etter en privat messefeiring, tar paven farvel med arrangører og deltagere - før han fraktes til flyplassen for en lang hjemreise.

Se også:

Verdensungdomsdagene i Sydneys offisielle nettsted

Vatikanets Verdensungdomsdagsside

Norges Unge Katolikkers nettsted

CWN - Catholic World News (9. juni 2008)