Katolsk biskop invitert til OLs åpningsseremoni

Biskop John Tong Hon

 Se også:

Kinesiske myndigheter har invitert Hong Kongs koadjutor (hjelpebiskop med etterfølgelsesrett), biskop John Tong Hon, til OLs åpningsseremoni. Det rapporterer nyhetsbyrået AsiaNews.

Biskop Tong har akseptert invitasjonen og uttaler at han skal "delta i denne gledelige nasjonale begivenheten som et vitne." Vatikanrepresentanter ser invitasjonen som den siste av flere små positive gester fra Beijing-regimet. Det er imidlertid neppe tilfeldig at Hong Kongs kardinal Joseph Zen Ze-kiun ikke er invitert, da han er en sterkt profilert kritiker av kommunistregimet.

Det var den 30. januar i år at pave Benedikt XVI utnevnte hjelpebiskopen av Hong Kong, John Tong Hon, til koadjutor i samme bispedømme. Biskop Tong er derved utvalgt til å etterfølge kardinal Joseph Zen (76) når han velger å tre av. Biskop Tong er en ekspert på Den katolske kirke i Kina uttalte i forbindelse med utnevnelsen til koadjutor at at han ville forsøke å fremme "enhet mellom de ulike grupper i Den katolske kirke i Kina og en konstruktiv dialog mellom de aktuelle aktørene."

CWN - Catholic World News (10. juni 2008)

av Webmaster publisert 10.06.2008, sist endret 10.06.2008 - 10:35