Den globale matkrisen rammer også presteseminar

Et katolsk presteseminar i det sentrale Nigeria kan tvinges til å stenge på grunn av de økte matvareprisene. Det rapporterer Catholic News Agency.

Ifølge organisasjonen Aid to the Church in Need (ACN) har seminaret, som har ca. 520 studenter, også mistet strømforsyningen, et resultat av at dieselkostnadene har økt betraktelig på kort tid.

Siden den store matkrisen i verden oppsto i april, har seminaret levd på lånte penger. Rektor, msgr. Kenneth Enang, forteller ACN at seminaret kan bli tvunget til å stenge før studentene blir underernært og lånet ikke lenger lar seg betjene.

Msgr. Enang forteller videre at man nylig startet planleggingen av en utvidelse av seminaret, ettersom antall seminarister har økt fra 400 til 520 på kort tid. I et tidligere intervju med ACN uttrykte msgr. Enang glede over veksten i kall, at seminarets ansatte er mer enn velkvalifisert og at seminaret fungerer som en bro mellom det nordlige og sørlige Nigeria. Nå risikerer man å måtte stenge hele presteseminaret.

Kristendommen vokser i Nigeria, men man har fremdeles for få katolske prester - særlig på landbygda.

P. Andrzei Halemba, leder for ACNs Afrika-avdeling, forteller at de astronomiske matvareprisene spiser opp budsjettet for afrikanse seminarer og at den globale matkrisen også vil kunne føre til stenging av andre seminarer i Den tredje verden.

CNA - Catholic News Agency (10. juni 2008)

av Webmaster publisert 10.06.2008, sist endret 10.06.2008 - 12:35