St. Josephsøstrene forlater Lillestrøm

Etter seks års virke i St. Magnus menighet, legger St. Josephsøstrene ned sin kommunitet i Lillestrøm. Sr. Andrea Kampshoff og sr. Hedwig-Marie Hergenhahn flytter til Grefsen for å styrke kommuniteten der. Menigheten har tatt avskjed med søstrene, og St. Magnus menighetsblad brakte nylig det følgende hyggelige intervju med sr. Andrea og sr. Hedwig:

ST. JOSEPHSØSTRENE FLYTTER

Forbønn og praktiske oppgaver for menigheten var St. Josephsøstrenes planer da de kom til Lillestrøm for seks år siden. Tre søstre kom, og etter hvert ble de fem i huset. Nå er de bare to der, og huset er for stort, så i løpet av våren flytter de til fellesskapet på Grefsen.

Da sr. Andrea, sr. Hedwig og sr. Benedicte flyttet inn i Hurdalsgata 65 i februar 2002, var det fordi St. Josephsøstrene ønsket å bidra i en menighet som da ikke hadde søstre. Overgangen var ikke så stor for dem, for de hadde allerede bodd i en liten kommunitet på Grefsen siden 1999.

Inspirerende mangfold

- Jeg liker at menigheten er internasjonal, sier sr. Andrea. - St. Magnus er en liten del av verdenskirken. Det er en berikelse. Her møter hver med sin kulturelle bakgrunn og med sin form for fromhetsliv. Dette utgjør et mangfold og inspirerer oss gjensidig til å være med på ulike måter i menighetens liv.

Hun har fremmet forslag på årsmøtet i menigheten om at de menighetsmedlemmene som har anledning, må delta i økumeniske arrangementer. På et kontinent hvor kirkesamfunnene er så splittet som i Europa, er det viktig at Den katolske kirken viser at enhet mellom de kristne er Herrens vilje.

- Å vise åpenhet for andre kristne er viktig, fortsetter sr. Andrea. - Det er et arbeid vi ikke kan stille oss likegyldig til. Derfor var oppslutningen om korsvandringen i Lillestrøm på langfredag oppmuntrende.

Bønn og aktiviteter

Sr. Hedwig har deltatt i kirkekoret og vært valgt til menighetsrådet i tre perioder. Hun har også hatt ansvaret for liturgiske lister slik at lesninger og kommunionsutdeling har gått knirkefritt. Også økonomiutvalget har nytt godt av hennes innsats.

- Arbeidet har vært interessant og lærerikt, og jeg har likt meg godt i Lillestrøm, sier sr. Hedwig. - Men huset er for stort for to, og flere søstre kan ikke frigis til arbeidet her.

Barnekoret, som sr. Benedicte startet, drives i dag videre med Modesto Ocampo som leder. Formiddagstreffet for eldre har vært drevet av både sr. Andrea og sr. Hedwig. En torsdag i måneden har en gruppe på 15-20 mennesker feiret messe og bedt et ledd av rosenkransen før de har delt et hyggelig måltid. Arrangementet har vært avsluttet med et åndelig innlegg fra sr. Andrea. Hun har ofte brukt en fortelling, som deltakerne kunne ta med seg videre i hverdagen.

- To hjelpere er nå klare til å føre denne aktiviteten videre. Det er viktig at det ikke oppstår et tomrom etter oss, sier hun.

Søstrene flytter nå tilbake til Grefsen, hvor de har et fellesskap å komme tilbake til.

- Men vi har fått gode venner her, og vi vil fortsette å be for menigheten, er søstrenes avskjedshilsen til menigheten.

KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) / St. Magnus menighetsblad nr. 2-2008 (12. juni 2008)

av Webmaster publisert 12.06.2008, sist endret 12.06.2008 - 18:44