Samtaler mellom Den hellige stol og vietnamesiske myndigheter

 Se også:

Representanter for Vatikanet har de siste to dagene samtalt med vietnamesiske myndigheter i Hanoi.

I møtet med utenriks- og visestatsminister Pham Gia Khiem, skal delegasjonen ha tatt opp spørsmålet om utnevnelse av biskoper, trosfrihet og den pågående disputten om kommunistmyndighetenes konfiskering av kirkelig eiendom. Delegasjonen skal særlig ha utfordret myndighetene på eierskapet til bygningen som en gang huset det apostoliske nuntiatur i Hanoi. Vietnamesiske katolikker uttrykker manglende tro på at myndighetene vil holde sitt løfte om tilbakelevering av eiendommen.

Spørsmålet om nuntiaturet ble også tatt opp i møte med Nguyen The Thao, representant for kommunistpartiet. Han roste landets katolikkers bidrag til felles anliggender som fred, likhet og utvikling, men kom ikke med konkrete løsninger på eiendomsstriden.

Møtene i Hanoi er nå avsluttet, og Vatikanets delegasjon, som ledes av statssekretariatets msgr. Pietro Parolin, reiser videre til Da Lat. Før den forlater Vietnam skal delegasjonen også innom Ho Chi Minh City (tidligere Saigon) og flere av landets provinser.

Vatikanet har gjennom flere år jevnlig sent representanter til Vietnam, i den hensikt å be myndighetene løse opp restriksjonene for Den katolske kirkes virke i landet og å skape grunnlag for etablering av normale diplomatiske forbindelse mellom Den hellige stol og Vietnam.

CWN - Catholic World News (12. juni 2008)

av Webmaster publisert 12.06.2008, sist endret 12.06.2008 - 20:33