Får ikke spille inn Da Vinci-oppfølger i bispedømmets kirker

Bispedømmet Roma har satt en stopper for at oppfølgeren til filmen Da Vinci-koden , Engler og demoner, får spilles inn i bispedømmets kirker. Søknaden om å få filme i Santa Maria del Popolo eller Santa Maria della Vittoria ble avslått allerede i fjor, men er først blitt kjent i forbindelse med at filmteamet nå er på plass i Roma. Det rapporterer avisen The Belfast Telegraph.

Begge de aktuelle kirkene er berømt for sin vakre arkitektur og er blant annet utsmykket med malerier av Caravaggio og skulpturer av Bernini.

- Dette er en film som behandler religiøse spørsmål på en måte som står i motsetning til den religiøse forståelse, uttaler msgr. Fibbi, talsmann for bispedømmet Roma. - Vi skulle altså hjelpe dem med å skape et verk som må være vakkert, men som ikke er i overensstemmelse med våre erfaringer.

Han forteller videre at kontroversene rundt forfatteren Dan Browns bok Da Vinci-koden og filmversjonen av denne har påvirket beslutningen.

- Normalt sett leser vi manuskriptet, men i dette tilfellet var det ikke nødvendig. Navnet Dan Brown var tilstrekkelig.

Intrigen i Da Vinci-koden, at Jesus skal ha giftet seg og fått barn og dermed har nålevende etterkommere, førte til at katolikker og enkelte andre kristne krevde boikott av filmen.

- Denne boken kom ut før Da Vinci-koden, men temaet er helt klart i samme sjanger, uttaler msgr. Fibbi.

Et forbud mot filming i kirkene hindrer imidlertid ikke filming av kirkenes eksteriør.

Engler og demoner handler om en ondskapsfull elitegruppe, "illuminati", som forsøker å ta kontroll over kirken under et pavevalg. Denn gang er det paven, ikke Jesus, som viser seg å ha et barn, og barnet er et resultat av inseminering. Som i Da Vinci-koden er filmens regissør Ron Howard, og hovedrolleinnehaver er Tom Hanks. Filmen har premiere i mai 2009.

SVE - Katolska Kyrkan i Sverige (18. juni 2008)

av Webmaster publisert 18.06.2008, sist endret 18.06.2008 - 18:35