Verdensungdomsdagene i Sydney

De 141 norske deltagerne i Verdensungdomsdagene i Sydney ankom Australia grytidlig tirsdag morgen den 8. juli, mer enn 39 timer etter at første gruppe reiste fra Gardermoen. Etter noen dager hos vertsfamilier i bispedømmet Maitland-Newcastle, hvor deltagerne har vært med på festivaler, konserter, veldedighetsarbeid og diverse, reiser delegasjonen videre til Sydney mandag den 14. juli. Her blir de innkvartert på en skole. Fra Verdensungdomsdagenes offisielle åpningsdag tirsdag den 15. juli og frem til avslutningen den 20. juli, blir det blant annet katekeser, messer, korsvei, vigilier, konserter og festivaler.

Pave Benedikt XVI, som skal være sammen med de rundt 500.000 katolske ungdommene som i disse dager ventes til Sydney, forlot Roma lørdag den 12. juli. De første dagene i Australia skal han ferie, før hans offisielle program begynner med en velkomstseremoni i Sydneys regjeringsbygg den 17. juli. Samme ettermiddag seiler han inn Sydneys havn for å tas imot av ungdommene.

www.nuk.no kan du lese små rapporter fra de norske deltagerne. Følg også med på de store begivenhetene i Sydney på Verdensungdomsdagenes eget nettsted.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo); kd/mt (14. juli 2008)