40 000 kristne gjemmer seg i skogene i Orissa - seks nye kirker påtent

 Se også:

Indias høyesterett har beordret Orissas delstatsmyndigheter til å innen 24 timer redegjøre for hvilke tiltak man har iverksatt for å beskytte delstatens kristne, etter at den antikristne volden har blusset kraftig opp de siste ukene og situasjonen nå er kritisk. Høyesterett kom med beordingen den 3. september etter å ha hørt en anmodning fra erkebiskop Raphael Cheenath av Bhubaneswar, som tryglet retten om sørge for de kristnes sikkerhet. Da høyesteretts ledelse spurte erkebiskopens følge om hvorfor de ikke la samme anmodning frem for Orissas delstatsmyndigheter, svarte delegasjonen at erkebiskopen fryktet å reise til Orissa, hvor hindugrupper sverger å myrde ham.

Til tross for at det rapporteres at en maoistisk separatistgruppe tar på seg skylden for drapet på den hindunasjonalistiske politikeren Swami Laxmanananda Saraswati den 23. august, er de kristne gjort til syndebukk. Over 40 000 kristne skal nå gjemme seg i skogene i og rundt Orissa. De siste tre dager skal seks nye kirker ha blitt påtent. Mange er drept, og kristne landsbyer og insititusjoner angripes - deriblant et av barnehjemmene drevet av Missionaries of Charity.

Da Indias katolske skoler (rundt 40 000) holdt stengt den 29. august som en protest mot den antikristne volden, samlet store mengder hinduekstremister seg og demonstrerte mot lokale katolske skoler. Flere steder rapporteres det om vandalisme, steinkasting og ødeleggelser. Til nyhetsbyrået UCA News forteller Joseph Christuraj, talsmann for bispedømmet Jabalpur Diocese, at aktivister den satte fyr på bilder av pave Benedikt XVI og ropte antikristne slagord foran en av de katolske skolene i Madhya Pradesh den 30. august.

UCA News / AsiaNews / Catholic World News (4. september 2008)

av Webmaster publisert 04.09.2008, sist endret 04.09.2008 - 11:46