Missionaries of Charity åpner tre flyktningeleire i Orissa - ber om Mor Teresas forbønn

 Se også:

Missionaries of Charitys generalpriorinne, sr. Nirmala Joshi, ber om Den salige Mor Teresa av Calcuttas forbønn mot den antikristne volden i den indiske delstaten Orissa. I dagene mellom Mor Teresas fødselsdag den 26. august og hennes festdag (dødsdag) den 5. september, har tusenvis besøkt hennes grav i Calcutta og bedt og sunget, forteller sr. Nirmala. "Selv ikke-katolikker, mennesker av alle religioner, kommer for å vise sin respekt, be, ofre blomster og lys og be om Mors forbønn for egne, landets og verdens behov," forteller hun videre til L'Osservatore Romano, Vatikanets avis. I et intervju publisert den 4. september forteller sr. Nirmala at hun har publisert en uttalelse om volden i Orissa, hvor hun minner indere på at religion ikke må brukes til splittelse og at "vold i religionens navn er misbruk av selve religionen."

For å markere grunnleggerens festdag den 5. september, har Missionaries of Charity i Orissa bestemt å åpne tre flyktningeleire for å samle dem som har flyktet og fremdeles er hjemløse etter ødeleggelsen og volden begått av radikale hinduer. Ifølge flere rapporter er det nå over 50 000 kristne som gjemmer seg i skogene i og rundt Orissa eller i midlertidige teltleire som er satt opp av myndighetene i Bhubaneshwar.

"Mor Teresa-søstrene" i India er selv direkte rammet av voldsbølgen. Med det samme den blusset opp, ble blant annet sr. Suma MC og flere av hennes medsøstre steinet av en gruppe fundamentalistiske ungdommer som ødela bilen deres. Takket være at en samling av eldre mennesker i landsbyen grep inn, reddet de livet. Sr. Suma forteller AsiaNews: "I dag, på festen for vår salige Mor, åpner vi tre flyktningeleire i Khandamal-distritet i Orissa. Vi har tillatelsen, men vi ber til vår salige Mor om å be for pasientenes sikkerhet - voldens ofre - slik at de blir brakt til disse flyktningeleirene." Det var i distriktet Kandhamal at volden først brøt ut. Hittil er minst 20 mennesker drept og 52 kirker og 4000 kristne hjem ødelagt i de 300 landsbyene som er lagt i ruiner.

Generalpriorinne Nirmala Joshi har skrevet til statsminister Manmohan Singh om sin bekymring for de kristne i Orissa. Singh svarte med et brev hvor han gir løfte om støtte fra myndighetene i bestrebelsene på å støtte og beskytte de kristne.

AsiaNews / Catholic News Services (5. september 2008)

av Webmaster publisert 05.09.2008, sist endret 05.09.2008 - 11:45