Sr. Crescentia Becking feirer 60 år i ordenslivet

Sr. Crescentia Becking

HERREN ER TROFAST I SINE ORD,

HELLIG I ALL SIN GJERNING!

Lørdag den 20. september 2008 feirer sr. Crescentia Becking sitt 60 års ordensjubileum.

Det blir høymesse kl. 11.00 ved p. Jo Neve SM i kapellet i St. Josephsøstrenes Hjem, Gladsvei 23, Oslo, og etterpå er det mottagelse i søstrenes dagligstue på Grefsen.

ALLE ER HJERTELIG VELKOMMEN!

Søster Crescentia Becking er født den 1. desember 1919 i Bocholt/Westfalen, Tyskland. Hun inntrådte som postulant hos St. Josephsøstrene i 1945 i Albachten. Hun hørte til den første gruppe søstre som inntrådte etter 2. verdenskrig.

Hun begynte sitt novisiat i Tyskland og fortsatte med det på St. Josephs Institutt i Oslo. Hun avla sine første løfter den 12. september 1948 i St. Josephs Kapell i Oslo og i 1951 sine evige løfter.

I 1949 kom Sr. Crescentia til St. Josephs Hospital i Fredrikstad, hvor hun arbeidet i vaskeriet frem til 1971.

Fra 1971-1991 bodde hun på Vor Frue Villa, hvor hun hadde ansvar for vaskeriet og diverse andre oppgaver i huset.

Fra 1991-2002 tilhørte hun retrettsentret på Nesøya og var medlem av en liten kommunitet der. Mange retrettdeltagere og besøkende husker sr. Crescentia fra denne tiden. Hun hadde med sin livsvisdom og klokskap et godt ord til mang en besøkende, og med sin trofaste bønn trøstet hun mange.

Hvem husker ikke sr. Crescentia og sr. Franziska som døgnet rundt arbeidet i eplehagen på Nesøya? Ja, ut i naturen blant blomster og trær trivdes sr. Crescentia best. Med dette jordnære arbeidet i hagen fortsatte hun også i året 2002, da hun flyttet til St. Josephsøstrenes Hjem på Grefsen.

Sr. Crescentia er kjent for å leve litt i det skjulte. Men den som kommer i kontakt med henne, skjønner snart at hun har fulgt med både i politikken og i teologien. Hun er en person som er glad i å lese og liker å fordype seg i tingene. Hun bruker ikke mange store ord, men har gullkorn som kommuniteten og gjester har høstet godt av. Det hun sier, det står hun for. Hun er enkel og liketil i kontakt med både yngre og eldre.

Trofast og tjenestevillig er vel to ord som passer for sr. Crescentia.

Ja, hun er en trofast Herrens tjenerinne og kan ta selv de tyngste slag med en indre ro og styrke, fordi hun er dyp forankret i sin tro !

Til og med med sine 90 år er hun alltid parat til å være der for andre. Hun ser og fornemmer hva som må gjøres og har av og til utført oppgavene før hun blir spurt og er ferdig med dem før vi andre kommer i gang. I fellesskap er hun et meget fint og reflektert medlem, og vi er meget takknemlige for å ha henne midt iblant oss.

Vi ønsker henne alle en velsignet jubileumsfeiring og ser med stor takknemlighet og glede tilbake på Guds og sr. Crescentias trofasthet i 60 års profess.

St. Josephsøstrene

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (15. september 2008)

av Webmaster publisert 15.09.2008, sist endret 15.09.2008 - 10:45