Jødisk leder forsvarer pave Pius XII

 Se også:

Pave Pius XII er blitt urettmessig demonisert, og hans bestrebelser på å hjelpe jøder under Annen Verdenskrig er blitt gjenstand for historieforfalskning, hevder den jødiske grunnlegger av og president for Pave the Way Foundation. "Vi må endre historien" og fortelle verden sannheten om denne paven "som reddet så mange liv", uttaler Gary Krupp til nyhetsbyrået Catholic News Service.

Presidenten for Pave the Way Foundation foreleste den 15. september ved et symposium som studerer pave Pius XIIs pavedømme og avdekket en mengde nye bevis for pavens skjulte arbeid for å redde jøder fra nazistene. Deltagere på symposiet var både katolske og jødiske ledere. På programmet sto også vitnemål både "live" og på video fra jøder som overlevde Holocaust på grunn av Den katolske kirkes intervensjon.

Krupp uttalte at forskere og historikere de siste 45 år "har sviktet, de har rett og slett sviktet" med tanke på å finne og presentere førstehåndsinformasjon fra øyevitner, overlevende jøder, diplomater og dokumenter.

CNS - Catholic News Service (19. september 2008)