Skriv appellbrev til støtte for Orissas kristne

 Se også:

Organisajonen Norsk Misjon i Øst har igangsatt en kampanje med appellbrev til støtte for desperate forfulgte kristne i delstaten Orissa i India. Den antikristne volden som i dag herjer i India er den verste systematiske forfølgelsen av kristne på mange år. På Norsk Misjon i Østs hjemmesider fortelles det om kampanjen, som er rettet mot den indiske ambassaden i Oslo:

Kjære appellvenn!

India er verdens høyest befolkede demokrati med en grunnlov som garanterer borgernes rett til fri religionsutøvelse. Likevel er vi i disse dager vitne til en systematisk forfølgelse av kristne som savner sidestykke i moderne tid! Trolig er flere enn 100 kristne drept i delstaten Orissa. Mer enn 115 kirker er brent ned og over 50.000 er fordrevet fra sine hjem. Det er den sterke hindu-ekstremistiske organisasjonen Vishwa Hindu Parishad (VHP) som står bak volden. Deres mål er å "hindufisere" hele India, og de tar i bruk voldelige metoder for å rense samfunnet for kristne.

Dette kristenhatet er dessverre ikke et nytt fenomen, og det begrenser seg heller ikke til denne delstaten. Noe av bakgrunnen for hatet ligger i at kristen misjon ofte er rettet mot de kasteløse og de etniske minoritetene. Det oppleves truende når disse omvender seg til kristen tro, blant annet fordi de som kristne blir seg bevisst sitt gudgitte menneskeverd. Det fører ofte til at de protesterer mot å være lavest på rangstigen i Indias kastesamfunn, og ikke lenger finner seg i å leve i den totale fattigdom og håpløshet.

Indiske myndigheter og politiet i Orissa har til nå gjort lite for å beskytte de kristne som rammes av denne voldsbølgen. Det er nødvendig å vise indiske myndigheter at vi følger med på det som skjer, og kreve at myndighetene både kartlegger hendelsene og ikke minst årsakene til at volden har fått utfolde seg i et slikt omfang. På sikt må de også gripe ondet ved roten slik at trosfriheten kan respekteres og ulike religiøse grupper kan leve i fred med hverandre.

Denne gang finner vi det naturlig å sende brevet (evt. som faks) til den indiske ambassadøren i Norge. Takk for at du står sammen med oss i kampen for trosfrihet i India!

SLIK GJØR DU:

KLIKK OG LAST NED APPELLBREVET HER: WORD / PDF

SKRIV UT, SIGNER og SEND (porto kr. 7,-) til Indias ambassadør til Norge, adresse:

The Ambassador of India to Norway and Iceland

H.E. Mr. Banbit A. Roy

Pb. 2823, Solli

0204 Oslo

Appellbrevet kan ev. fakses samme sted:

Faksnr.: 24115912, Att.: H.E. Mr. Banbit A. Roy

Med vennlig hilsen

Jon-Geir Dittmann

Informasjonssjef

Norsk Misjon i Øst

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (25. september 2008)

av Webmaster publisert 25.09.2008, sist endret 25.09.2008 - 19:32