Amnesty International med støtte til demonstrerende katolikker i Vietnam

Foto: www.asianews.it

 Se også:

Amnesty International (AI) ber FN om å følge med på utviklingen i Vietnam og sende en observatør for å undersøke tros- og ytringsfrihetens kår i landet. Appellen kommer mot slutten av en lang rapport som beskriver vietnamesiske myndigheters håndtering av de pågående katolske, fredelige demonstrasjonene i Hanoi. Rapporten belyser blant annet omstendighetene rundt katolikkenes krav om tilbakelevering av to eiendommer som er konfiskert av kommunistmyndighetene, nemlig det tidligere nuntiaturet og redemptoristenes kloster i Hanoi. Myndighetenes holdning har vært preget av trusler, voldsbruk, arrestasjoner, hindring av ytringsfrihet, mediakampanjer og diskriminering, beskrives det.

"De vietnamesiske myndigheter må slutte med trusler mot og angrep på katolikker og sørge for beskyttelse mot vold utført av statsstøttede grupper," skriver AI.

Katolikker i Hanoi og omegn har i lang tid samlet seg daglig til fredelig bønn ved de to nevnte eiendommene. Selv om protestene kun har gått fredelig for seg, er de allikevel de største siden kommunistene overtok landet i 1954.

AsiaNews (10. oktober 2008)

av Webmaster publisert 10.10.2008, sist endret 10.10.2008 - 18:34