Nguyen Duc Khiem og Per Einar Odden tildelt ordinasjonskandidaturet

 

Se en bildekarusell fra begivenheten

 

Nguyen Duc Khiem (foto: Mats Tande 2012-01-30)
Per Einar Odden Nguyen Duc Khiem

Den 25. oktober tildelte biskop Bernt Eidsvig av Oslo ordinasjonskandidaturet til to av bispedømmets prestestudenter: Nguyen Duc Khiem og Per Einar Odden. Biskopen tildelte samtidig kandidaturet til en av studentene som studerer for erkebispedømmet Westminster.

Ordinasjonskandidaturet kan tildeles på ulike stadier av prestestudentenes formasjon, i OKB har det vært tradisjon at det tildeles sent, som siste skritt før diakonvielsen.

Nguyen Duc Khiem ble født den 27. desember 1980 i Binh Tuy i bispedømmet Phan Thiet i Vietnam. Han er vokst opp i Stavanger.

Per Einar Odden ble født 26. januar 1956 i Levanger. Han konverterte til Den katolske Kirke i 1992 og er mangeårig medarbeider i Informasjonstjenesten i OKB og i Broens redaksjon.

Per Einar er inne i sitt siste studieår, mens Khiem, som også har hatt ett års menighetspraksis, er på år to av i alt tre av teologidelen av studiet.

Medregnet Per Einar og Khiem har Oslo Katolske Bispedømme i skrivende stund 9 prestestudenter, tilknyttet Allen Hall og St. Eystein i Oslo. De studerer hovedsakelig ved Heythrop College og Det teologiske Menighetsfakultet. En av studentene har et års forberedende studieopphold hos benediktinerne i Downside Abbey, også i England, og sistemann er i ferd med å avslutte en teologisk grad i Polen.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (27. oktober 2008)

av Webmaster publisert 27.10.2008, sist endret 31.01.2012 - 14:24