Vatikanet hilser hinduer med budskap om ikkevold

 Se også:

Ikkevold er ikke et strategisk verktøy, det er en fast overbevisning om at det onde kan bekjempes med kjærlighet og sannhet, uttaler kardinal Jean-Louis Tauran.

Kardinalen, som er president i Det pavelige råd for interrelgiøs dialog, ber om at alle religioner som bekjenner ikkevold, må samarbeide "for å fremme sannhet, lys, gjensidig respekt, frihet og harmoni."

Kardinalen kommer med oppfordringen i Vatikanets årlige hilsen til hinduer i forbindelse med deres feiring av Diwali, lysets festival, som har sitt høydepunkt den 28. oktober i år. Kardinal Tauran uttaler her at kristne og hinduer bør samarbeide for å fremme ikkevold. Kardinalen skriver at man ofte klandrer religonene for problemer og konflikter i samfunnet, men "vi vet at det heller er manipulasjon av religionen, gjort av fundamentalistiske troende, som blir brukt for å oppvigle til mange former for voldshandlinger."

Kardinalen gjør ingen referanser til den antikristne voldsbølgen som herjer i den østlige indiske delstaten Orissa, der minst 58 mennesker har blitt drept og over 100 kirker og tusenvis av hjem har blitt ødelagt.

CNS - Catholic News Service (30. oktober 2008)

av Webmaster publisert 30.10.2008, sist endret 30.10.2008 - 11:15