Muslimsk konvertitt kritiserer islam i åpent brev til pave Benedikt XVI

 Se også:

Den muslimskfødte journalisten som ble døpt av pave Benedikt XVI påskenatt, ber paven om å fortelle sin assistent i muslimske spørsmål at islam ikke er en god religion og at islamsk terrorisme ikke kun er resultat av en minioritet som er på villspor. Mens Vatikanet forbereder seg til å være vertskap for det første møte i Katolsk-Muslimsk Forum 4.-6. november, har den tidligere muslimen og nå islamkritikeren Magdi Allam sendt pave Benedikt et åpent brev, hvor han også kritiserer kardinal Jean Louis Tauran, president for Det pavelige råd for interreligiøs dialog.

I brevet, som ble publisert på Allams nettsted den 20. oktober, uttaler han at han ville fortelle paven om sin bekymring over "den alvorlige religiøse og etiske villfarelsen som har infiltrert og spredd seg i selve hjertet av kirken".

Den katolske kirke og islam

Den katolske kirkes dialog med islam er basert på Annet Vatikankonsils erklæring vedrørende relasjonen til ikke-kristne religioner, Nostra Aetate, som slår fast at Den katolske kirke betrakter muslimer med aktelse fordi de "tilber den ene, levende, i seg selv hvilende, barmhjertige og allmektige Gud, himmelens og jordens skaper," fordi de forsøker "av hele sitt sinn å bøye seg for Guds skjulte vilje", de vedkjenner seg Jesus "som en profet", "de viser ærbødighet for Maria, hans jomfruelige mor", og de legger vekt på "en moralsk livsførsel og dyrker Gud først og fremst gjennom bønn, almisser og faste."

"Om det i tidens løp har vært tallrike stridigheter og meget fiendskap mellom de kristne og muslimene, så oppfordrer dette hellige kirkemøte alle til å glemme det som har vært, til oppriktig å øve seg i gjensidig forståelse og til i fellesskap å forsvare og fremme den sosiale rettferdighet, de etiske verdier, freden og friheten for alle mennesker," heter det videre i Nostra Aetates avsnitt om forholdet til islam.

Kontroversiell

Journalisten og konvertitten Magdi Allam, en av redaktørene i den italienske avisen Corriere della Sera, har tidligere fortalt at hans dåp og konversjon til den katolske tro var "den flotteste dagen i mitt liv". Flere muslimske ledere reagerte imidlertid sterkt på konversjonen, og mange steder i verden fører apostasi til dødsstraff.

Allam har også tidligere skapt reaksjoner i mange muslimske miljøer, på grunn av sin tydelige kritikk av muslimsk ekstremisme. Selv i tiden før konversjonen bodde han på hemmelig sted, og han er omringet av livvakter ved sine offentlige fremtredener.

"Jeg vet hva jeg står overfor", uttalte Allam etter dåpen. Han forsikret at han møter den personlige risikoen "i troens visshet". Han la til at pave Benedikts styrke og mot er et forbilde.

Paven valgte å selv døpe Allam, til tross for de reaksjonene som ville komme.

CNS / CWN (31. oktober 2008)

av Webmaster publisert 01.11.2008, sist endret 01.11.2008 - 14:00