Paven sørger over Krystallnattens ofre og fordømmer grusomhetene i Kongo

Den 9. november markerte hele verden, også pave Benedikt, at det var 70 år siden Krystallnatten - starten på Nazistenes jødeforfølgelse.

"Selv i dag lider jeg ved minnene", uttalte Den hellige far, med referanse til natten da Nazistene knuste og plyndret de tyske jødenes hjem, kontorer, butikker og synagoger. Denne grusomme natten ble startskuddet for "den voldelige og systematiske forfølgelse av de tyske jøder, som endte med Holocaust," uttalte paven. Han ba om bønn for ofrene for Nazistenes folkemord og for at dette aldri skal kunne skje igjen. Den hellige far ba de troende om å "følge meg i å vise en dyp solidaritet med den jødiske verden."

Pave Benedikt ønsket også å rette oppmerksomheten mot "de blodige sammenstøtene og systematiske grusomhetene" som skjer i Den Demokratiske Republikken Kongo nå. "Alle former for ødeleggelser, plyndring og vold, har tvunget titusener av mennesker til å forlate det lille de hadde for å overleve," sa Den hellige far.

Videre fortalte paven at han ba for ofrene for volden i Afrika, for hjelpearbeiderne som strever med å hjelpe de overlevende, og for fredsmeglerne som gjør sitt beste for å gjenopprette freden - og "for å få partene i dette landet, som har lidd så lenge, til å respektere lovene, og aller viktigst, enkeltmenneskets verdighet."

CWN - Catholic World News (18. november 2008)

av Webmaster publisert 18.11.2008, sist endret 18.11.2008 - 11:32