Hyrdebrev advent 2008 - fra biskop Georg Müller SS.CC. av Trondheim

Kjære brødre og søstre,

Nå har vi igjen kommet til advent, forberedelsestiden til jul, i det liturgiske kirkeårets gang. Tekstene bebuder Herrens komme, vi minnes Herrens komme i Bethlehem, vi ser frem til hans komme ved tidenes ende. Vi inviteres til å åpne våre hjerter og våre hjem slik at Jesus kan bli født i våre hjerter, i vår midte.

I lesningene i advents- og juletiden hører vi løftene om og oppfyllelsen av Frelserens komme. Vi hører Guds egen røst som gjør oss kjent med skapelsens opphav. For Gud har skapt universet og hele verden med sitt Ord og bryter stillheten fra det store intet. Denne stemmen gir gjenlyd i historien og overleveres gjennom Guds utvalgte folk i hele frelsens historie. Gud tar seg av sitt folk, som til tider har gått seg vill og som er blitt merket av smerte og død. Gud tilbyr sin nåde, sin pakt og sin frelse. Denne stemmen, Guds stemme, stiger ned i ordene i Den hellige skrift som leses under Den hellige Ånds veiledning i kirken fremdeles.

Adventstiden er en tid hvor vi inviteres til å åpne Bøkenes bok. Til å lese om Guds historie sammen med sitt folk og i bønn meditere budskapet. Jeg ønsker oss alle at maset med juleforberedelser ikke skal overskygge det åndelige møte med Gud, for hver enkelt av oss, for våre familier, venner og bekjente.

Slik forbereder vi oss til julehøytiden. Den hellige Johannes skriver "Ordet er blitt kjød" (Joh 1,14). Guds ord er blitt kjød. Gud har ikke kommet på et tidsbegrenset besøk, men han er blitt en av oss, født i en stall, født på flukt. I Jesus, Guds sønn, viser Guds ansikt seg, han som er kjærlighet. Han er et menneske som vi, knyttet til en historisk epoke, til et folk og til et land. Han lever vår strevsomme eksistens helt inntil døden. Men han gjenoppstår i herlighet og til evig liv.

Kristendommen er en religion med en person i sentrum, Jesus Kristus som åpenbarer Faderen. Denne personen er vi kalt til å møte og til å følge. Han trer inn i våre liv ikke som en teori, men som bror og følgesvenn. Av ham kan vi lære at svakhet i Guds øyne ikke er svakhet, men et kall til å leve i nuet og til å sette Guds kjærlighet ut i livet. Vi møter ham i alle som er svake, fattige og i vanskelige situasjoner.

De hellige bøker, skriftene, bibelen, forteller om Jesus og oppmuntrer oss til å gå i hans fotspor. Dette vil nødvendigvis være annerledes i vår tid, fra den gang. Men de bibelske fortellinger gir oss ideer til hvordan vi kan forholde oss i våre liv. Vi oppdager at de hellige tekstene gir oss informasjon, ikke bare om det som skjedde i Bethlehem, men de skaper i dag en virkelighet slik at Jesus, Guds sønn, kan være til stede iblant oss.

Jeg ønsker dere alle en velsignet adventstid og en god forberedelse til julehøytiden. Ikke nøl med å ta frem bibelen og les for eksempel dagens lesninger i lys av Guds nærvær. Med ønsket om dyp glede over at himmelens og jordens konge er blitt en av oss. Og så: God Jul!

Trondheim, den 21.11.2008

Deres biskop +Georg

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (27. november 2008)

av Webmaster publisert 27.11.2008, sist endret 27.11.2008 - 18:25