Hundretusener deltok i messe for familien

Flere hundre tusen troende deltok søndag den 28. desember i en utendørsmesse i Madrid, Spania. Messen ble feiret for å fremme familieverdier i et land hvor de sosialistiske myndighetene har innført store og liberale sosiale reformer.

Pave Benedikt talte til forsamlingen fra Roma, via gigantiske storskjermer.

"Kjære familier, tillat ikke at kjærligheten, åpenheten for livet og de unike båndene som forener vår familie, ødelegges," uttalte Den hellige far i sitt angelusbudskap.

Erkebiskopen av Madrid, Antonio Maria Rouco Varela, kom med en appell mot provosert abort, som han kalte en "sjokkerende grusomhet", og oppfordret familier til å overvinne "dødens kultur".

Spanias sosialistiske myndigheter har varslet innføring av en ny lov som vil gi sterkere juridisk beskyttelse til kvinner som ønsker å ta abort og til leger som utfører dem.

Siden den sittende regjering overtok i 2004, har den introdusert en mengde liberale sosiale reformer, blant annet likekjønnede ekteskap og "hurtigskilsmisse", noe som har opprørt Den katolske kirke i landet. Biskopen av Bilbao, Ricardo Blazquez, fordømte søndag alle forsøk på å "kalle ekteskapet en forening mellom to mennesker av same kjønn", når en "normal familie" består av "en stabil enhet ... mellom en mann og en kvinne."

En stor katolsk messe i Madrid for ett år siden skapte store spenninger mellom Kirken og myndighetene, siden flere biskoper da, kun tre måneder før valget, kritiserte statsminister Jose Luis Rodriguez Zapateros sosialpolitikk. Zapateros regjering ble imidlertid gjenvalgt.

AFP (29. desember 2008)

av Webmaster publisert 29.12.2008, sist endret 29.12.2008 - 15:23