Paven med oppklarende brev til verdens biskoper vedrørende SSPX-saken

Pave Benedikt XVI offentliggjorde i dag et ekstraordinært brev til alle verdens biskoper, hvor han kommenterer bakgrunnen og reaksjonen som følge av opphevelsen av ekskommunikasjonen av de fire biskopene tilhørende Pius X-prestebroderskapet (SSPX).

I et både personlig og oppklarende brev tar Paven et oppgjør med de "bitre" og "voldsomme" angrep på Kirken og sin egen person, etter sitt forsøk på å skape forsoning i Kirken.

Paven skriver at han ved opphevelsen av ekskommunikasjonen ikke kunne forutse at statusen til biskop Richard Williamson ville bli gjenstand for en så stor internasjonal kontrovers, og med dette drukne interessen for handlingens egentlige intensjon.

Den hellige far innrømmer at den resulterende debatten "har skapt et øyeblikks ufred mellom kristne og jøder, så vel som i kirken", og sa at dette var et utfall som "jeg bare dypt kan beklage".

Samtidig viser Paven en ydmyk erkjennelse av at ved å oppsøke informasjon tilgjengelig på internett om SSPX-biskop Williamson, kunne man lett ha forutsett problemet tidlig.

Han skriver at Den hellige stol i fremtiden må ha større fokus på denne nyhetskilden (internett).

Katolsk informasjonstjeneste kommer om kort tid tilbake med en fullstendig oversettelse på norsk.

Den engelske oversettelsen kan leses på Vatikanets egne nettsider.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (12. mars 2009)

av Webmaster publisert 12.03.2009, sist endret 12.03.2009 - 14:25