Paven til Afrika 17.-23. mars

Pave Benedikt XVI reiser i dag til Afrika i anledning sin 11. apostoliske reise. Afrikabesøket varer til 23. mars, og inkluderer besøk til Kamerun og Angola.

Gjennom sitt besøk til det afrikanske kontinent ønsker Paven å formidle "den gode nyheten om Kristi kors, hvis nåde genererer en uimotståelig kraft av fred og en dyptgående radikal forsoning".

Paven uttalte dette i sin Angelus-bønn på Petersplassen søndag.

Paven uttrykker sitt ønske om å omfavne hele det afrikanske kontinentet, med sine store ulikheter og dype religiøse ånd, dets smertefulle sår og dens enorme muligheter og håp.

Paven sa at han reiser "med vissheten om at jeg ikke har annet å tilby og gi de jeg møter, enn Kristus og Korsets glade budskap, den største kjærlighets mysterium, den guddommelige kjærlighet som overvinner all menneskelig motstand, og muliggjør tilgivelse og å elske sine fiender".

Pave Benedikt sa også at Kirken ikke søker økonomiske, sosiale og politiske målsettinger; Kirken forkynner Kristus, med visshet om at Evangeliet kan røre ved alles hjerter og forvandle dem, og med dette fornye mennesket og samfunnet innenfra.

Vatican Television Center (16. mars 2009)